Паркот Јосемити низ инфраред фотографии

Националниот парк Јосемити во Калифорнија е едно од најубавите места на светот.

Големата долина претставува храм на човековата предвидливост, моќта на глечерите, но и спокојна беспрекорност на природата.

Јосемити е најпознат по своите  водопади, но во рамките на својата површина од речиси 310 илјади хектари, може да се најдат длабоки долини, големи ливади, па дури и огромна пустинска област.

Фотографот Рајан Берг одлучил да направи еден навистина интересен проект, па преку своите фотографии успеал да прикаже како би изгледал паркот Јосемити доколку го гледате преку инфраред спектар.

Како изгледа целото тоа погледнете на фотографиите во продолжение.

Другите 5 фотографии погледнете ги на следната страница.