Во 2016 од насилна смрт починале 497 лица

Според Државниот завод за статистика, минатата година од насилна смрт починале 497 лица, што е 3,1% помалку во однос на

Прочитај повеќе

Убиство и самоубиство во Сан Бернардино

Осумгодишен ученик и учителка се убиени во основно училиште во Сан Бернардино. По нападот, убиецот се самоубил. Напаѓачот бил сопругот

Прочитај повеќе