Убиство и самоубиство во Сан Бернардино

Осумгодишен ученик и учителка се убиени во основно училиште во Сан Бернардино. По нападот, убиецот се самоубил. Напаѓачот бил сопругот

Прочитај повеќе

Експлозијата во Санкт Петерсбург одзема 10 животи

Експлозијата во Санкт Петерсбург помеѓу две подземни железнички станици одзема 10 животи, а повеќе од 20 лица се повредени. Неидентификуваниот

Прочитај повеќе

Нов напад во Франција, најмалку тројца повредени

Најмалку три лица се повредени во нападот на метро-станицата во градот Лил во Франција, известува локалниот весник La Voix du

Прочитај повеќе

Нема непробојна дигитална заштита

Според експериментот што го спровеле Nuix на минатогодишната DEFCON конференција, ако хакерот знае што точно бара, може да го пробие

Прочитај повеќе