„Виљево“ на Лука Бекавац со македонски превод, издание на „Антолог“

Издавачката куќа „Антолог” од Скопје со големо задоволство го најавува објавувањето на романот „Виљево” од хрватскиот писател Лука Бекавац. Романот

Прочитај повеќе

„Чернобилска молитва“ – вечно актуелна хроника од нобеловката Светлана Алексиевич

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со големо задоволство го најавува објавувањето на книгата „Чернобилска молитва“ од белоруската нобеловка Светлана Алексиевич.

Прочитај повеќе

Четири нови книги од докажани македонски автори

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со особено задоволство најавува дека објави четири нови книги од докажани македонски автори. Еден роман,

Прочитај повеќе

Рецепт на денот: Облак јајца

Идеите за поготовка на јајца никогаш не запираат, па така најновиот Instagram тренд е облак јајца. “Облак јајца” за прв

Прочитај повеќе

Психологија на нарцисизам

Нарцизам не е само еден вид на личност , тоа е всушност збир од карактеристики, кои се класифицирани и испитувани од

Прочитај повеќе

Нахранете си ја вашата кофеинска зависност со новиот сируп од кафе

  За сите вистински љубители на кафето, пристина најновиот сируп од кафе. Вкусот буквално ќе ви го помати умот со неговата убавина.

Прочитај повеќе

Начини за стимулација на допаминот во мозокот

“Допаминот е невротрансмитер кој ја помага во контролата на центрите на мозокот, за награда и задоволство. Допаминот ни помага во регулирањето на

Прочитај повеќе

Мешањето на алкохол со енергетски пијалоци е опасно!

Алкохол измешан со енергетски пијалоци е далеку поштетен од самото конзумирање На една студија направена на универзитет во Канада, се

Прочитај повеќе
Страници 3 од 14123456...Последна страница »