„Виљево“ на Лука Бекавац со македонски превод, издание на „Антолог“

Издавачката куќа „Антолог” од Скопје со големо задоволство го најавува објавувањето на романот „Виљево” од хрватскиот писател Лука Бекавац. Романот

Прочитај повеќе

„Чернобилска молитва“ – вечно актуелна хроника од нобеловката Светлана Алексиевич

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со големо задоволство го најавува објавувањето на книгата „Чернобилска молитва“ од белоруската нобеловка Светлана Алексиевич.

Прочитај повеќе

Четири нови книги од докажани македонски автори

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со особено задоволство најавува дека објави четири нови книги од докажани македонски автори. Еден роман,

Прочитај повеќе

Рецепт на денот: Облак јајца

Идеите за поготовка на јајца никогаш не запираат, па така најновиот Instagram тренд е облак јајца. “Облак јајца” за прв

Прочитај повеќе

Предлог филм: Министерство за љубов

Име: Министерство за љубов (Ministarstvo ljubavi) Режисер: Паво Маринковиќ Жанр: комедија Улоги: Стјепан Периќ, Дражен Кухн, Еција Ојданиќ, Олга Пакаловиќ

Прочитај повеќе

„Магично око“ – илузии од 90-тите

„Магично око“ – серии на книги со автостереограмски слики. Овој тип на слики овозможуваат некои луѓе да видат 3D објекти

Прочитај повеќе

Читај книга: „Доживувањата на еден мртовец“ на Булгаков

Кратката проза на Михаил Булгаков по својот книжевен дострел стои рамо до рамо со неговите романи и драмски текстови. Пишувани

Прочитај повеќе

Скулптури кои што ги кршат физичките закони

Со помош на интернетот и модерната технологија, се открија овие прекрасни скулптури, создадени од уметниците низ светот. Нивните творци едноставно ги рушат сите

Прочитај повеќе
Страници 1 од 3123