Дали сте во врска со емотивно нестабилна личност?

Луѓето најчесто почнуваат да ја анализираат нивната врска дури откако истата ќе заврши. Во такви ситуации се фаќаме себеси како

Прочитај повеќе

Утринско кафе: 5 интересни факти за кафето

Пиењето на кафе е утринска навика на многумина, но дали сте знаеле дека мирисот на кафето всушност прави луѓето да

Прочитај повеќе

Какво влијание има готвењето врз нашето ментално здравје?

Свежо подготвените колачиња можат да направат секој да се чувствува подобро, но дали и готвењето како такво може да му

Прочитај повеќе

Медицинско откритие: за прв пат се одгледани крвни матични клетки во лабораторија

Крвните матични клетки, кои ги произведува нашиот организам, за прв пат се создадени во лабораторија. Ова медицинско откритие, еден ден би можело

Прочитај повеќе

Рецепт на денот: Облак јајца

Идеите за поготовка на јајца никогаш не запираат, па така најновиот Instagram тренд е облак јајца. “Облак јајца” за прв

Прочитај повеќе

Здравствени бенефиции на корен од мака во прав

Maкa во прав се добива од коренот на растението мака или на латински Lepidium meyenii. Потекнува од Перу и изгледа како

Прочитај повеќе

Иднината на операциите е со помош на роботи

Истражувачите сметаат дека во иднина операциите ќе се извршуваат со помош на роботи, особено сложените операции на мозокот. Роботот може да го намали времето на

Прочитај повеќе

Со новата CRISPR технологија се уништуваат рак клетките

Научниците користеле CRISPR технологија за да го уништат “командниот центар” на ракот кај глувците, со што ја зголемиле стапката на преживување од 0 на 100%

Прочитај повеќе

Начини за стимулација на допаминот во мозокот

“Допаминот е невротрансмитер кој ја помага во контролата на центрите на мозокот, за награда и задоволство. Допаминот ни помага во регулирањето на

Прочитај повеќе
Страници 1 од 9123456...Последна страница »