Асус, Ха Пе и Леново ќе понудат компјутери за Windows 10 базирани на ARM процесори

Мајкрософт објави дека новите верзии на оперативниот систем Windows 10 ќе работат на ARM базирани процесори. Асус, Ха Пе и

Прочитај повеќе

Интел го претстави „Compute Card“ – персонален компјутер со големина на кредитна картичка

Интел го претстави „Compute Card“ – уред со големина на кредитна картичка, кој во основа е комплетен персонален компјутер. Интел

Прочитај повеќе

JPEG енкодерот од Google ја редуцира големината на сликите за 35%

Ако градите апликација или сајт кој зачувува, манипулира или опслужува многу слики, тогаш треба да го земете предвид имплементирањето на

Прочитај повеќе

Софтверската интелигенција е иднината на мониторирањето на апликациите

Тешко е да се замисли денес, но во првите денови од постоењето на интернетот, кој денес е неизоставен дел од

Прочитај повеќе

Експертите за сајбер-безбедност се многу ретки

ISACA потврдува дека многу мал дел од оние што аплицираат за позициите за сајбер-безбедност се навистина квалификувани за таа работа.

Прочитај повеќе

Нема непробојна дигитална заштита

Според експериментот што го спровеле Nuix на минатогодишната DEFCON конференција, ако хакерот знае што точно бара, може да го пробие

Прочитај повеќе
Страници 1 од 212