НАСА пронајде нови потенцијални планети за живеење

Од НАСА постојано откриваат егзопланети во вселенскиот простор, притоа истражувајќи дали ги имаат најосновните услови за преживување на луѓето. Со

Прочитај повеќе

Медицинско откритие: за прв пат се одгледани крвни матични клетки во лабораторија

Крвните матични клетки, кои ги произведува нашиот организам, за прв пат се создадени во лабораторија. Ова медицинско откритие, еден ден би можело

Прочитај повеќе

Ах, таа романтична љубов

Ах, романтична љубов, убави дејствија, „кршење“ на срцето и душата …и често пати се случуваат сите во исто време! „Зошто сакаме?“- филозофско истражување на

Прочитај повеќе

Откриени причините зошто секогаш имаме место за десерт

Сигурно го знаете чувството после изеден главен оброк, да се чувствувате прејадени и тогаш некој да ви понуди десерт. Иако сте прејаден и не можете

Прочитај повеќе

Психологија на нарцисизам

Нарцизам не е само еден вид на личност , тоа е всушност збир од карактеристики, кои се класифицирани и испитувани од

Прочитај повеќе

Здравствени бенефиции на корен од мака во прав

Maкa во прав се добива од коренот на растението мака или на латински Lepidium meyenii. Потекнува од Перу и изгледа како

Прочитај повеќе

Иднината на операциите е со помош на роботи

Истражувачите сметаат дека во иднина операциите ќе се извршуваат со помош на роботи, особено сложените операции на мозокот. Роботот може да го намали времето на

Прочитај повеќе

Со новата CRISPR технологија се уништуваат рак клетките

Научниците користеле CRISPR технологија за да го уништат “командниот центар” на ракот кај глувците, со што ја зголемиле стапката на преживување од 0 на 100%

Прочитај повеќе
Страници 1 од 41234