Започнуваат разговори за новиот владин кабинет

Од денес започнуваат разговори за усогласување на позициите и ставовите помеѓу новите коалициски партнери, околу формирањето на новиот владин кабинет.

Прочитај повеќе

Балканските лидери повикани на разговор кај Могерини

Високата европретставничка и потпретседателка на ЕУ, Федерика Могерини, поканила шест лидери на балкански земји на неформална средба. „Ќе разговараат за

Прочитај повеќе

Ах, таа романтична љубов

Ах, романтична љубов, убави дејствија, „кршење“ на срцето и душата …и често пати се случуваат сите во исто време! „Зошто сакаме?“- филозофско истражување на

Прочитај повеќе

Здрава котлина- антирудник Иловица

ЗДРАВА КОТЛИНА – Еколошко здружение 500 хектари пошумено земјиште, буквално ќе биде откорнато од Огражден ЗАСЕКОГАШ! Тоа ќе предизвика ерозија на

Прочитај повеќе

Откриени причините зошто секогаш имаме место за десерт

Сигурно го знаете чувството после изеден главен оброк, да се чувствувате прејадени и тогаш некој да ви понуди десерт. Иако сте прејаден и не можете

Прочитај повеќе