„Изгубениот континент“ пронајден во длабочините на Индискиот Океан

Неодамна, од страна на геолозите беа откриени остатоци од „изгубениот континент“, длабоко на дното на Индискиот Океан, под островот Маурициус.

Прочитај повеќе