Хрононутриција: Основни и општи насоки по Делабо

Таткото на хрононутриција е францускиот доктор Алан Делабо. Тој во осумдесетите години го измислил концептот на хрононутриција. Исхраната се концепира

Прочитај повеќе

Ретвитни за бесплатни начоси

Побарај за да ти дадат! Твитерџија со необично барање до „Вендис“ – ресторан за брза храна. Картер Вилкерсон, решил да

Прочитај повеќе

10-те најдобри смартфони за 2017-та (сега засега)

Кои се најдобрите смартфони досега излезени оваа година? Ајфонот води во најголем дел од листите, но Самсунг знае да изненади

Прочитај повеќе

Среќен Велигден, Сер Дејвид Атенбороу

Сер Дејвид Атенбороу доби изненадувачки Велигденски подарок, за време на интервјуто на BBC Wildlife. Велигденскиот подарок за Сер Дејвид Атенбороу

Прочитај повеќе

Дијамантски батерии изработени од нуклеарен отпад можат да генерираат енергија со илјадници години

Научниците развија генијален начин за конвертирање на нуклеарниот отпад, во одржливи дијамантски батерии. Овие долготрајни батерии можат да бидат чист

Прочитај повеќе

Родени се првите бели лајгер младенчиња- најретките големи мачки на планетава

Родени се првите лајгер младенчиња, комбинацијата од бел лав и бела тигрица која вроди со успех. Четирите браќа се најретките големи

Прочитај повеќе

Докази за супернова пронајдени во магнетофосили

Германските научници пронајдоа остатоци од супернова, во форма на железо-60, во магнетофосили од магнетотактилни бактерии. Научниците го совпаѓаат настанот на истребување на

Прочитај повеќе