Рецепт на денот: јагода чизкејк макаронси

Макаронси се едни од најпопуларните колачиња во последно време. Тие се француски колачиња, кои наликуваат на мини сендвичиња и најчесто

Прочитај повеќе

Медицинско откритие: за прв пат се одгледани крвни матични клетки во лабораторија

Крвните матични клетки, кои ги произведува нашиот организам, за прв пат се создадени во лабораторија. Ова медицинско откритие, еден ден би можело

Прочитај повеќе

Ах, таа романтична љубов

Ах, романтична љубов, убави дејствија, „кршење“ на срцето и душата …и често пати се случуваат сите во исто време! „Зошто сакаме?“- филозофско истражување на

Прочитај повеќе

Здрава котлина- антирудник Иловица

ЗДРАВА КОТЛИНА – Еколошко здружение 500 хектари пошумено земјиште, буквално ќе биде откорнато од Огражден ЗАСЕКОГАШ! Тоа ќе предизвика ерозија на

Прочитај повеќе

Откриени причините зошто секогаш имаме место за десерт

Сигурно го знаете чувството после изеден главен оброк, да се чувствувате прејадени и тогаш некој да ви понуди десерт. Иако сте прејаден и не можете

Прочитај повеќе

Рецепт на денот: Облак јајца

Идеите за поготовка на јајца никогаш не запираат, па така најновиот Instagram тренд е облак јајца. “Облак јајца” за прв

Прочитај повеќе

Психологија на нарцисизам

Нарцизам не е само еден вид на личност , тоа е всушност збир од карактеристики, кои се класифицирани и испитувани од

Прочитај повеќе
Страници 1 од 9123456...Последна страница »