Аутизам – движечката сила за легализација на канабисот

Што е аутизам? Тоа е нарушување во развитокот на мозокот, што се појавува кај малите деца и влијае во најголем дел

Прочитај повеќе

Читај книга: „Доживувањата на еден мртовец“ на Булгаков

Кратката проза на Михаил Булгаков по својот книжевен дострел стои рамо до рамо со неговите романи и драмски текстови. Пишувани

Прочитај повеќе

Гледај серија: „This Is Us“

„This Is Us“ е американска ТВ-серија, семејна драма, што уште по првите неколку епизоди беше одлично прифатена од публиката низ

Прочитај повеќе

Нападите во Париз во филм на Иствуд

Клинт Иствуд ќе режира вистинска приказна од нападите во Париз, приказна за тројца Американци кои спречија терористички акт. Филмот уште

Прочитај повеќе